Statul, privatul și faultatul

S-a iscat un tărăboi de când fostul ministru al Apărării, Vasile Dâncu, a croit un proiect de schimbare a legii sportului care pare cu dedicație către CSA Steaua, club departamental, adicătelea al Armatei, ca să poată promova și ea, că prea taie frunze la câini (scuzați, Dinamo!) prin Liga 2 de fotbal.

Părerile sunt împărțite în legătură cu acest subiect. Unii zic că e bine să-și bage statul nasul, coada ori ce-o mai vrea prin unele cluburi, ca să ajute, vezi Doamne!, fotbalul. Alții spun că e anormal să mai existe echipe alcătuite din jucători profesioniști cărora să le fie pompați bani de la stat. Se mai spune și că o echipă ar trebui să aibă dreptul să promoveze după meritul sportiv. De acord cu treaba cu meritul sportiv. Însă meritul sportiv poate fi dospit și prin ”meritul” financiar, injectat de la stat. Hai să facem un exercițiu de imaginație: dacă, de pildă, Ministerul Zurgălăilor vrea să-și facă echipă de fotbal, îi ia fața, financiar vorbind, oricărei rivale. Fiindcă bani de la stat se pot da cu nemiluita, cine le mai ține socoteala?

Nu e drept ca într-o competiție sportivă unii să primească bani de la stat, iar alții să se aleagă cu praful de pe tobă. Nu e drept să revenim în vremurile lui nea Nicu. Se vede treaba însă că vorba unora ”lasă, mă, că merge și-așa” e degeaba trimisă la tomberon. Nu de alta, dar renaște în fiecare zi, pesemne de-aia e reciclabilă.

Sursa foto: pixabay.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.