Starea drumurilor în Maramureș

Circulatia rutiera pe drumurile publice din judet se desfasoara in conditii de iarna. Marea majoritate a sectoarelor de drumuri nationale au partea carosabila curata si uscata. Sunt tronsoane de drum cu partea carosabila curata si umeda, respectiv curata si partial umeda. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu trei utilaje si au imprastiat noua tone de material antiderapant pe DN18, in Pasul Gutai si pe Dealul Hera.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este curat si uscat, respectiv, pe alocuri, curat si umed pe anumite sectoare de drum. Angajatii SC Drumuri si Poduri SA au actionat cu cinci utilaje si au raspandit 31 tone de material antiderapant. Vizibilitatea in trafic este buna. Izolat in zonele joase se semnaleaza ceata. Vantul sufla slab, la moderat, cu intensificari in zona de munte.

Stratul de zapada masura 40 cm la statia meteo Iezer, 22 cm la Cavnic, 17 cm in Pasul Gutai, 10 cm la Baiut, Firiza, 9 cm in Baia Borsa, 8 cm pe Valea Vaserului, 4 cm in Poiana Borsa, 2 cm la Targu Lapus. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost vatiabile. Se mentine gheata formata la malurile raurilor Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheata pe raul Lapus. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.