Starea drumurilor în Maramureș

Circulatia rutiera pe drumurile publice din judet se desfasoara in conditii de iarna. In cursul noptii trecute a nins slab in zona montana inalta. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si partial uscat. Sunt sectoare de drum care au partea carosabila curata si umeda in zona inalta de munte.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 12 utilaje si au imprastiat 37 tone de material antiderapant pe DN 18, DN 19 si DN 17C. Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este curat si umed. Angajatii SC Drumuri si Poduri SA au actionat cu sapte utilaje si au raspandit 40 tone de material antiderapant pentru prevenirea si combaterea poleiului in zona Maramuresului istoric si Cavnic.

Vizibilitatea in trafic este buna. Izolat, in zonele joase se semnaleaza ceata. Vantul sufla slab, la moderat, cu intensificari temporare la munte. Stratul de zapada masura 45 cm la statia meteo Iezer, 24 cm la Cavnic, 21 cm in Pasul Gutai, 16 cm la Baiut, 13 cm la Firiza, 12 cm pe Valea Vaserului, 11 in Baia Borsa, 8 cm la Grosii Tiblesului, 5 cm in Poiana Borsa, la Targu Lapus, Moisei si Valea Viseului, 2 cm la Ocna Sugatag.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile, Se mentine gheata formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheata pe raul Lapus. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.