Starea drumurilor în județ

Au cazut precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare pe parcursul noptii in judet. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Sunrt sectoare de drumuri nationale, care au partea carosabila acoperita cu un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si au imprastiat 131 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este, de asemenea, acoperit partial cu un strat de zapada framantata care masoara, pe alocuri, pana la 1 cm, in zona de munte, respectiv zonele Cavnic si Targu Lapus. Angajatii SC Drumuri si Poduri au actionat cu 38 utilaje si au raspandit 994 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit. In zona joasa cad precipitatii mixte (lapovita si ninsoare). La munte ninge. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul sufla slab, la moderat cu intensificari temporare la munte. Izolat in zonele joase se semnaleaza ceata.

Stratul de zapada msura 48 cm la statia meteo Iezer, 16 cm la Cavnic si in Pasul Gutai, 15 cm la Moisei, 13 cm in Baia Borsa, Baiut si Leordina, 12 cm la Grosii Tiblesului, 11 cm la Valea Viseului si Firiza, 8 cm la Ocna Sugatag, 5 cm la Targu Lapus, 4 cm la Sighetu Marmatiei, 3 cm in Baia Mare. Se actioneaza cu utilaje si material antiderapant pe sectoarele de drumuri publice. Prognoza meteorolologica prevede pentru urmatoarele ore la nivelul judetului caderi temporare de precipitatii sub forma de zapada. In zonele joase precipitatiile vor fi mixte, lapovita si ninsoare.

CJSU recomanda conducatorilor auto sa conduca cu pridenta, sa isi adapteze viteza la conditiile de trafic si cele meteorologice, sa pastreze o distanta de siguranta intre vehicule, sa nu bruscheze comenzile autovehiculelor, foloseasca frana de motor pentru a incetini autovehiculele, sa evite depasirile inutile, sa nu depaseasca coloanele de autovehicule stationate si sa permita accesul utilajelor de deszapezire. Reamintim de obligativitatea echiparii vehiculelor cu anvelope de iarna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.