SRI selectează absolvenţi de liceu pentru pregătire la ATM, în special în calculatoare şi informatică militară

SRI selectează absolvenţi de liceu pentru pregătire la ATM, în special în calculatoare şi informatică militară
Serviciul Român de Informaţii selectează 28 de candidaţi pentru pregătirea acestora la Academia Tehnică Militară (ATM), cele mai multe locuri alocate SRI fiind în domeniul sistemelor informatice militare, în anul universitar 2012-2013, a informat, vineri, serviciul special.
SRI are alocate 23 de locuri la Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare din cadrul ATM: 16 locuri la specializarea "Calculatoare şi sisteme informatice pentru securitatea naţională", 5 locuri la specializarea "Transmisiuni" şi 2 locuri la "Echipamente şi sisteme electronice militare". 
Alte 5 locuri sunt alocate SRI-ului la "Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament": un loc la specializarea "Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului", 2 locuri la "Muniţii, rachete, explozivi şi pulberi", un loc la "Blindate, automobile şi tractoare", un loc la specializarea "Construcţii şi fortificaţii". 
Din totalul celor 28 de locuri alocate SRI la ATM, numai 3 sunt pentru fete. 
Studiile durează 4 ani, iar absolvenţii vor fi încadraţi la SRI ca ofiţeri-ingineri. 
Probele de concurs sunt limba engleză şi matematică-fizică, la care se adaugă probele eliminatorii: interviu de selecţie, evaluare psihologică preliminară, teste de inteligenţă, examinare medicală şi probe sportive. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.