SPRIJIN: Tichetele sociale pentru copiii de grădiniță vor ajunge înainte de Paști

SPRIJIN: Tichetele sociale pentru copiii de grădiniță vor ajunge înainte de Paști

 Tichetele sociale pentru grădiniţă, care se acordă pentru copiii ce provin din familii defavorizate, vor ajunge la părinții acestora înainte de Paşti. Până la finalul acestei luni, unul dintre părinţi trebuie să depună o cerere la primăria de domiciliu, asta dacă se îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. 

Legea „Fiecare copil în grădiniţă” prevede ca fiecare dintre micuții cu vârsta între 3 şi 6 ani care frecventează învăţământul preşcolar să beneficieze lunar de tichete valorice în valoare de 50 de lei care vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte sau rechizite. Condiţia este ca micuţii să fie duşi zilnic la grădiniţă, iar venitul pe membru de familie să nu depăşească suma prevăzută de lege.
 “Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă familiilor care au venituri lunare pe membru de familie sub 284 de lei, în baza Legii nr. 248/2015, cunoscută drept Legea „Fiecare copil în grădiniță”. Legea vizează reducerea abandonului școlar, a sărăciei și inechității sociale, iar acordarea tichetelor sociale este condiționată de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.”
Persoanele care primesc deja beneficii sociale care atestă încadrarea sub pragul de venit nu mai trebuie să întocmească un nou dosar, deoarece aceşti copii vor deveni în mod automat eligibili. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.