Sprijin pentru familia pădurarului maramureșean ucis

Urmare a evenimentelor tragice care au afectat în ultima perioada corpul silvic, la propunerea directorului general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, Regia Națională a Pădurilor, alături de Societatea Progresul Silvic, va pune bazele unui fond financiar de solidaritate destinat silvicultorilor.  

În acest scop, la Banca Transilvania se va deschide un cont în care se vor putea depune sume de bani cu titlul de donație. Pentru bunul mers al lucrurilor, dar și pentru păstrarea deplinei transparențe, se va constitui un comitet de binefacere care va decide criteriile după care vor fi repartizate aceste resurse financiare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va fi primul donator către Societatea Progresul Silvic. De asemenea, Romsilva și Societatea Progresul Silvic vor comunica, periodic, atât destinația banilor strânși din donații, cât și modul în care aceștia s-au folosit.

”Vă aducem la cunoștință prima decizie luată în urmă discuțiilor avute la masa rotundă cu reprezentanții celor doi parteneri inițiatori prin care s-a stabilit, de comun acord, ca primii bani să meargă către:

  • Familia pădurarului Liviu Pop, ucis la vârstă de 30 de ani, dată fiind situația financiară grea a soției rămasă văduva la vârstă de 28 de ani și cu trei copii minori;
  • Construirea unei biserici maramureșene din lemn, în semn de omagiu, pentru pădurarii care și-au pierdut viața apărând pădurea;
  • Acordarea de ajutoare, în caz de urgență, către alți silvicultori și/ sau familiile acestora care au dificultăți financiare sau medicale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva cheamă în demersul sau social personalități române, organizații neguvernamentale, precum și orice persoană care dorește să dea o mâna de ajutor unor oameni aflați în impas într-un moment deosebit de greu al vieții”, au precizat reprezentanții Romsilva.

De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care asigura pază fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de astfel de agresiuni, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urmă rănilor grave suferite. În ultima lună, doi pădurari au murit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.