SPRIJIN: Bani mai mulți de la CARP

SPRIJIN: Bani mai mulți de la CARP

 Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Sighetu Marmaţiei acordă începând din acest an o sumă mai mare ca ajutor de deces. Mulţi dintre sigheteni întâmpină dificultăți atunci când trebuie să facă o înmormântare, aşa că pentru cei care au fost membri ai asociaţiei CARP acordă din 2016 un sprijin substanţial.

Pentru a beneficia de acest ajutor, aparţinătorii celor decedați care au cotizat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor trebuie să depună o cerere însoţită de documentele justificative, iar din suma acumulată de-a lungul timpului din cotizaţie asociaţia va oferi 8% ca ajutor de deces. Plafonul este din 2016 mai mare cu două procente.
„În cursul anului 2015 am acordat ajutoare de deces unui număr de 310 membri, cu o valoare de 228.000 de lei. Am reuşit să majorăm plafonul de acordare a ajutorului de deces cu 8% începând cu anul 2016, pentru ca acest sprijin să fie mai substanţial decât anul trecut”, a declarat Vasile Bota, preşedintele CARP Sighetu Marmaţiei.
Aceasta nu e singura majorare de sprijin care se aplică începând din 2016. Membrii asociaţiei primesc de anul acesta 60 de lei drept ajutoare nerambursabile dacă au pensia sub 700 de lei. Tot această categorie de membri primeşte şi un ajutor social în valoare de 100 de lei pe baza unei anchete sociale. Din februarie, membrii cu pensie de până la 1.000 de lei care au probleme de sănătate primesc aşa-zisele ajutoare excepţionale, în valoare de 200 de lei, bani destinaţi achiziţionării de proteze locomotorii, aparate auditive sau operaţii de cristalin. Pensionarii care au nevoie de tratamente în staţiunile balneare primesc şi ei un sprijin de 80 de lei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.