Sporturi de vară relaxante care te ajută să scapi de kilogramele în plus

Sporturile de vară sunt cel mai relaxant şi distractiv mod de a te menţine în formă şi de a te bucura de zilele însorite de vară. Nu în ultimul rând, practicând sporturi – chiar şi uşoare – scapi de kilogramele în plus şi ai grijă de sănătatea ta. Micile antrenamente sunt şi o ocazie excelentă să te întâlneşti cu prietenii pasionaţi de mişcare sau să îţi faci noi cunoştinţe.

Îmbracă un tricou lejer şi o pereche de pantaloni scurţi de la Fashion Days şi începe să faci mişcare. Dacă nu ştii ce sport să alegi, iată câteva sugestii. Cele mai populare sporturi de vară, practicate cu uşurinţă şi plăcere de oricine sunt tenisul, voleiul, înotul, joggingul şi mersul cu bicicleta.

  1. Tenis. Acest sport devenit deosebit de popular în ultimii ani datorită campioanei noastre Simona Halep, înseamnă multă alergare şi mişcare a braţelor. Este demonstrat ştiinţific că tenisul reduce nivelul de stres şi deci are şi rol terapeutic.
  2. Volei. Acest sport clasic de vară îţi asigură un bronz perfect dacă îl practici pe plajă sau în apropierea unei piscine. Pe lângă o bronzare de invidiat, te alegi şi cu îmbunătăţirea condiţiei fizice şi cu mulţi prieteni datorită acestui sport de echipă.
  3. Înot. Până ajungi la mare, piscina reprezintă o alternativă foarte bună pentru a te bălăci şi astfel îţi vei tonifia musculatura întregului corp, dar şi sistemul cardiovascular. O inimă puternică şi o musculatură puternică este tot ce îți poți dori.
  4. Jogging. Un sport mai relaxant de atât aproape că nu găseşti. În timp ce îţi eliberezi mintea de gînduri, stres şi anxietate, lucrezi şi la echilibrul fizic. Diferenţa dintre alergare şi jogging este dată de intensitatea cu care faci această activitate. Alergarea este mai rapidă decât joggingul, însă ambele forme de exerciţiu aerob adică o activitate fizică care produce energie prin combinarea oxigenului cu glicemia sau grăsimea corporală. Ideal, nu?
  5. Mersul cu bicicleta. Cu bicicleta poţi merge oriunde, oricând, timp în care se ard multe, multe calorii. Specialiştii spun că mersul pe bicicletă are la fel de multe beneficii ca aerobicul. În timp ce pedalezi, circulaţia sângelui este îmbunătăţită, plămânii se oxigenează şi în tot acest timp pierzi kilograme şi protejezi şi mediul înconjurator.

Însă pentru orice activitate sportivă ai opta, alege încălţămintea potrivită pe care ţi-o poţi comanda online de pe https://www.fashiondays.ro/g/femei-/incaltaminte-pantofi_sport_si_tenisi, în aşa fel încât să te simţi bine într-o pereche de tenişi sau pantofi sport confortabili.

Nu te speria de temperaturile ridicate din timpul zilei, căci dimneaţa şi seara temperaturile scad suficient încât să te bucuri cel puţin de o oră de activitate sportivă care să te relaxeze şi să te revigoreze.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.