SPECIALIȘTI: Atenţie la bolile care se agravează în sezonul rece

SPECIALIȘTI: Atenţie la bolile care se agravează în sezonul rece

 Toamna aduce cu ea fluctuaţii mari de temperatură, umiditate, dar şi limitarea opţiunilor alimentare în ceea ce priveşte produsele proaspete. Toate acestea corelate cu o imunitate scăzută, pot favoriza apariţia bolilor de sezon sau agravarea celor deja existente.

Iată atât bolile de care poţi suferi, cât şi cele ce se agravează în sezonul rece:
 
Astmul şi afecţiunile alergice
 
Asemenea primăverii, toamna este un sezon propice alergiilor şi astmului, dar şi acutizării simptomelor sinuzitei şi rinitei cronice. Inhalarea anumitor substanţe cu efect alergen, precum polenul, praful sau mucegaiul, duce la intensificarea manifestărilor specifice astmului asociate cu reacţiile alergice.
 
„Aproape orice astmatic va resimţi în această perioadă dificultăţi respiratorii după depunerea de efort în aer rece sau după inhalarea de fum, praf sau mirosuri puternice. De asemenea, se  vor confrunta cu crize de strănut şi tuse, încordare a pieptului şi dispnee (respiraţie scurtă) sau tahipnee (respiraţie rapidă). Vremea rece sau fluctuaţiile de temperatură ne pot lua uneori prin surprindere toamna şi pot conduce la apariţia gripei sau bronşitei, în special în cazul persoanelor astmatice. Pentru a evita aceste simptome, este recomandat ca pacienţii care se confruntă cu astfel de probleme să stea departe de polen, spori, fragmente de mucegai sau animale de companie”, explică medicul imunolog, specialist Ropharma, Dr. Tania Bejan.
Citește continuarea aici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.