SPECIAL: O seară cu specific spaniol organizată la Biblioteca Județeană

SPECIAL: O seară cu specific spaniol organizată la Biblioteca Județeană

 Asociația Team for Youth din Baia Mare a organizat ieri la Biblioteca Județeană o seară cu specific spaniol. Organizatorii au încercat să aducă în fața participanților cele mai surprinzătoare lucruri despre Spania. Și au demonstrat că această țară nu încetează să uimească prin tradiții, istorie și cultură.

Cei prezenți la evenimentul intitulat Spanish Intercultural Presentation au învățat despre dialectele vorbite în fiecare regiune a Spaniei, despre siturile culturale UNESCO din această țară și au aflat multe curiozități despre țara iberică. Asta cu ajutorul voluntarilor spanioli Inma și Jorge. 
„Nou acest eveniment aduce faptul că prezentarea este pregătită de doi voluntari din Spania care, în decursul săptămânii trecute, au pregătit această prezentare. Vor fi videouri, se va asculta muzică. Participanții vor putea să și experimenteze ei un dans de petrecere, este ceva mai simplu, deci nu e foarte complicat. Și la sfârșitul prezentării va fi un quizz despre Spania cu premii surpriză”, a declarat coordonatorul proiectului, Remus Pop.
Voluntarii au pregătit un dans tradițional de petrecere și au servit bucate cu specific mediteranean. Participanții la eveniment au avut șansa să ia parte și la un concurs cu întrebări despre Spania, cu premii surpriză.
„Noi am promovat evenimentul pe Facebook, pe pagina noastră de Facebook. Participanții vor fi tineri din Baia Mare, tineri din comunitate, elevi din cadrul liceelor la care voluntarii noștri desfășoară activități și tineri cu care aceștia au intrat în contact în timpul activităților desfășurate de când au venit în stagiu”, a precizat Steli Grigore, organizator.
„Am venit la prezentarea despre Spania, azi, de la Team for Youth, pentru că e asociația de voluntariat în care eu sunt voluntar local. Am venit pentru că și eu sunt străin și vreau să-i văd pe alți străini cum vorbesc despre experiența lor în România”, a spus Mattia Mazzucchelli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.