VIDEO | Spațiu de joacă nou pentru copiii de la Casa de tip Familial ”George Coșbuc” din Sighet

Florin Puț, șeful Centrului de Recuperare a Copilului cu Handicap din Sighet, dar și coordonator al Casei de Tip Familial ”George Coșbuc ”din Sighet a reușit să obțină finanțare pentru construirea unui spațiu de joacă destinat copiilor din CTF ”George Coșbuc”.Nu mai puțin de 15 000 de euro a costat amenajarea unui spațiu de joacă, dar și a unor lucrări de reabilitare a curții și a zonei de acces în Casa de Tip Familial ”George Coșbuc”, din Sighetu Marmației.

Proiectul realizat în colaborare cu Fundația ”Trust Flame”, din Anglia, reprezentată de Dave Pope, a prins rădăcini. De acum, copiii din Casa de Tip Familial ”George Coșbuc”din Sighet se pot bucura de un spațiu de joacă modern.

Nu am fi reușit acest proiect fără aportul Fundației ”Trust Flame”. Un rol însemnat l-a avut și Călin Rezmuveș, membru al acestei fundații, un tânăr care provine din mediul instituționalizat, și mai exact dintr-o Casă de tip Familial din Ocna Șugatag. Prin strădania lor, și prin contribuția noastră la nivel local, am reușit să realizăm acest proiect care a durat foarte mult, din cauza pandemiei. Într-un final, am reușit să găsim o firmă pe plan local, care a realizat tot acest complex de joacă”, mărturisește Florin Puț, coordonator Casa de Tip Familial ”George Coșbuc”.

Complexul conține pavaj cauciucat pentru protecția copiilor cu dizabilități, un complex cu leagăne, tobogan, ladă cu nisip, un cilindru, trambulină și o filigorie. Intrarea în curtea casei a fost relizată din pavaj,a fost montată și o poartă nouă și recipiente din lemn pentru flori. Beneficiari sunt cei 11 copii cu dizabilități severe.

Este un mod prin care copiii pot dezvolta diferite activități, își pot petrece timpul în aer liber, atunci când vremea o permite și nu sunt nevoiți să se deplaseze în altă parte. Tot la această casă a contribuit și Adela Ulici, pentru achiziționerea porții de acces, și pentru lucrări de interior, zugrăveli și altele”, spune Florin Puț, coordonator Casa de Tip Familial ”George Coșbuc” Sighetu Marmației.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.