Sorina Pintea (PSD): ”Datele și faptele demonstrează buna guvernare a PSD”

În ciuda faptului că președintele României încearcă să propage insistent și sistematic ideea că guvernarea PSD a eșuat, datele și faptele demonstrează clar contrariul și arată că Guvernarea PSD are succes, este de părere Sorina Pintea (PSD), ministrul Sănătății. În acest sens, oficialul oferă și câteva exemple concrete, elocvente.

Statisticile arată că, între noiembrie 2016 și ianuarie 2019 s-au creat peste 320.000 de noi locuri de muncă. Totodată, numărul mediu de pensionari este sub numărul mediu de salariați. Tot în guvernarea PSD s-a produs echilibrarea necesară pentru asigurarea deplinei sustenabilități a fondului de pensii, fapt care demonstrează că politicile sociale au început să funcționeze corect. Valoarea medie a pensiei a crescut cu 26,85% între noiembrie 2016 și ianuarie 2019, iar pensionarii beneficiază de o creștere reală a puterii de cumpărare de 22,75%.

”Salariul mediu brut a crescut cu 60,97%, urmare a majorărilor, dar și a transferului contribuțiilor, măsură care și-a dovedit din plin eficiența. Creșterea numărului de salariați combinată cu creșterea salariului brut a condus la creșterea consistentă cu 36,8% a veniturilor fondului de asigurări sociale, care pentru prima dată după foarte mult timp va avea excedent în acest an; în acest fel s-au securizat drepturile oamenilor la pensie și sănătate. Mai trebuie amintit faptul că, salariul mediu net a crescut cu 35,17%, iar puterea de cumpărare reală a salariaților a crescut, în medie, cu 31,07%, în ianuarie 2019 față de noiembrie 2016. În  ceea ce privește numărul șomerilor, acesta a scăzut cu peste 125.000 de persoane, și a ajuns la un nivel minim istoric. Un alt adevăr este acela că cresc salariile în întreaga economie și inclusiv in mediul privat se consolidează puterea de cumpărare, fapt care duce la creșterea bunăstării oamenilor”, a precizat ministrul PSD, Sorina Pintea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.