Sorina Pintea, despre proiectul privind introducerea canabisului medicinal: Nu pot fi în totalitate de acord

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a spus că, în ceea ce priveşte proiectul pentru introducerea canabisului medicinal, nu poate fi în totalitate de acord, întrucât e vorba de două componente, THC, utilizată în scop „entertainment” şi cancanabidiolul, iar ministerul girează „doar ce e foarte sigur”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat, miercuri, că în ceea ce priveşte proiectul pentru introducerea canabisului nu poate fi total de acord, întrucât ministerul Sănătătăţii nu girează decât ceea ce e foarte sigur pentru pacient.

„Am văzut acest proiect şi nu pot fi în totalitate de acord. Noi avem un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii care s-a întâlnit o dată oficial, dar şi neoficial cu cei din comisiile de specialitate.Urmează în următoarele două săptămâni să mai fie o întâlnire cu documentele pe care le-am procurat, inclusiv din străinătate. Din punctul nostru de vedere şi al specialiştilor, există două componentecare sunt în discuţie teoretic: este acel THC catre poate fi folosit şi în zona de entertainment şi canabidiolul. Studii de specialitate statuate în UE există pentru canabidiol ori Ministerul Sănătăţii nu poate să gireze altceva decât ceea ce este foarte sigur pentru pacient”, a spus Pintea.

Citește continuarea aici.

Sursa: Mediafax

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.