Sorina Pintea a preluat mandatul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene (EPSCO) pe sănătăte

Ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea, care în perioada 2013- ianuarie 2018 a ocupat poziția de manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a preluat, astăzi, mandatul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene (EPSCO) pe segmentul sănătății, de la omologul austriac Beate Hartinger-Klein.

„Din 1 ianuarie 2019, ne va reveni responsabilitatea coordonării uneia din cele mai importante instituții”, a spus Sorina Pintea. „În ce privește sănătatea, suntem pregătiți să acționăm onest si neutru pentru dezvoltarea și consolidarea proiectului European, iar scopul principal, pe timpul mandatului este garanțarea accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni”, a completat fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, actualul ministru al sănătății.

În domeniul sănătății, programul Președinției române cuprinde 5 teme principale, referitoare la rezistența anti – microbiană și infectii asociate, vaccinarea, accesul egal la medicamente al pacienților din UE, mobilitatea pacienților și sănătatea digitală (eHealth). Ministrul sănătății a mai precizat că preluarea acestui mandat va constitui un beneficiu și pentru Spitalul din Baia Mare și maramureșeni.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.