VIDEO | Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de DNA

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost trimisă în judecată de către DNA pentru luare de mită în formă continuată. Pintea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Județean Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 de lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Sorinei Pintea la data faptei manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea, în calitatea de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, Sorina Pintea ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul acesteia din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparțin acesteia”, se arată în comunicatul emis de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Potrivit DNA, anterior sesizării instanței de judecată cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reținută infracțiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.