VIDEO | Sondaj – cum e cu scorurile electorale dacă ar fi mâine alegeri prezidențiale

Potrivit mai multor sondaje realizate în ultima perioadă, partidele ALDE și USR sunt în creștere, în schimb nu același lucru se poate spune despre PSD ori PNL. Dar, dacă ALDE și PSD-ul participă separat la prezidențiale, spre exemplu, pe poziția 1 s-ar situa Klaus Iohannis cu 33%, Călin Popescu Tăriceanu cu 24% și Liviu Dragnea, cu 16%. Cifrele corespund unui sondaj Avangarde comandat de ALDE.

Săptămâna trecută, la sediul ALDE din București au avut loc ședințele de Birou Politic Executiv și Birou Politic Central, unde s-a pus accentul de viitoarele alegeri europarlamentare dar și pe sondajele realizate în ultima perioadă.

”În cadrul ședinței de Birou Politic Teritorial, Biroul Politic Executiv, Birou Politic Central, s-a discutat despre poziția pe care ALDE o deține în ultimele sondaje efectuate. Dacă participăm împreună cu PSD-ul, în turul I, Tăriceanu a ieșit cu un procent de 41%, pe locul 1, iar Iohannis pe locul II cu 32%. Dacă ALDE și PSD-ul participă separat, pe poziția 1 Iohannis este cu un procent de 33%, Tăriceanu cu 24% și Dragnea, cu 16%. Acesta este sondajul pe care Avangarde l-a făcut la solicitarea ALDE. În toate sondajele care au apărut recent se vede că partidele care cresc sunt ALDE și USR-ul și partidele care scad, PSD-ul și PNL-ul. Singurul partid despre care putem să spunem că nu are un element de identitate este Partidul Național Liberal despre care nu știm, astăzi se unesc cu pemepiștii, mâine se unesc cu useriștii și cu România Plus. Deocamdată, așa cum ați văzut și dumneavoastră, singurele partide care s-au aliat sunt USR-ul și România Plus. Vom vedea pe viitor ce alianțe se vor mai face”, a declarat președintele ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, joi, într-o conferință de presă.

Totodată, conform secțiunii dedicate alegerilor europarlamentare de pe site-ul www.politico.eu, ALDE este al treilea partid preferat de români.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.