VIDEO | SMURD Maramureș a împlinit 9 ani

De nouă ani, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare salvează vieți în Maramureș. SMURD a luat ființă la Târgu Mureș în 1991, sub coordonarea medicului român de naționalitate palestiniană Raed Arafat, iar în 8 ianuarie 2010 a fost înființat și în Maramureș.  

SMURD a devenit un serviciu de importanță națională odată cu Legea 121 a Corpului Pompierilor Militari. Pe 8 ianuarie 2010, în Baia Mare a avut loc ceremonia de înfiinţare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul ISU Maramureş. Chiar în timpul festivității, o parte din salvatorii SMURD au fost solicitați la o misiune în Cavnic, un accident rutier soldat cu 9 răniți. Tot la acea dată s-au mai inaugurat stațiile din Sighetu Marmației și Vișeu de Sus.

”Astăzi este despre voi! La mulți ani salvatorilor din cadrul SMURD Maramureș! De 9 ani, 24 de ore din 24 intervin, pentru și în sprijinul maramureșenilor!”, transmite conducerea ISU Maramureș

”Avem deosebita plăcere de a vă transmite sincerele noastre felicitări cu ocazia aniversării a noua ani de la înființarea SMURD Maramureș. Sunt nouă ani de la operaționalizare, dar și nouă ani de dezvoltare, perfecționare și pregătire a angajaților care reprezintă simbolul speranței și ajutorului medical acordat în momente grele. Personalul SMURD Maramureș este prezent 24 ore din 24, este dedicat, implicat și acționează, cu pasiune și perseverență în sprijinul salvării vieților persoanelor aflate în pericol sau se confruntă cu probleme de sănătate. Sunteți cei care acționați permanent, iar meritele dumneavoastră vă sunt apreciate și recunoscute pentru întreaga activitate desfășurată în slujba maramureșenilor. Intervențiile și acordarea primului ajutor medical de urgență în teritoriu de către medici, paramedici, în sistem integrat, v-au adus încrederea și recunoștința comunităților locale și a locuitorilor județului Maramureș. LA MULȚI ANI, SMURD MARAMUREȘ!”, transmit și oficialii Instituției Prefectului Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.