SMURD Maramureș, 14 ani de activitate

8 ianuarie, se împlinesc 14 de activitate a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Maramureș. Operaționalizarea echipajelor S.M.U.R.D. în județul nostru a reprezentat o etapă nouă și importantă în diversificarea misiunilor încredinţate Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș. Primele echipaje operaționalizate au fost la Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus.

Din anul 2010 au fost operaționalizate și alte echipaje de prim ajutor calificat în cadrul Stației de Pompieri Târgu Lăpuș, Gărzii nr. 2 de Intervenție Fărcașa, Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă, Gărzii nr. 2 de Intervenție Borșa, respectiv Punctelor de Lucru Cavnic și Șomcuta Mare.

Din anul 2016, prin intermediul programului ” Salvator din Pasiune” 177 de voluntari s-au alăturat personalului S.M.U.R.D. Peste 90 dintre volunari își dedică timpul alături de personalul serviciului, pe ambulață.

În toată această perioadă, medicii, asistenţii, pompierii-paramedici și voluntarii S.M.U.R.D. au reprezentat în conştiinţa maramureşenilor simbolul speranţei, al ajutorului venit rapid în cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.