SLUJBĂ ARHIEREASCĂ: PS Justin Sigheteanul a oficiat Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Tăuţii de Sus

SLUJBĂ ARHIEREASCĂ: PS Justin Sigheteanul a oficiat Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Tăuţii de Sus

 În biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Tăuţii de Sus a fost oficiată  duminică sfânta liturghie arhierească de către preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereuvicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului şi un sobor depreoţi. La încheierea liturghiei, preasfinţitul a primit în dar, pentru Centrul Eparhial, o icoană care o înfăţişează pe Sfânta Muceniţă Filofteia. 

Biserica a fost construită între anii 1990-2012 de către credincioşii parohiei, sub păstorirea preotului Vasile Augustin, vicar eparhial, care a slujit aici 30 de ani. Construirea noii biserici se impunea, deoarece vechea biserică din piatră, ridicată de 40 de familii de iobagi şi sfinţită în 15 iulie 1779, devenise neîncăpătoare. 
Noua biserică, târnosită în 10 iunie 2012,  este mare şi este concepută într-o arhitectură pur ortodoxă. În timpul liturghiei a fost hirotonit diaconul Paul Ionuţ Podină, pe seama parohiei Moisei II, pentru care a obţinut, prin concurs, postul de preot II. 
 În cuvântul de învăţătură, preasfinţitul Iustin Sigheteanul a făcut referire la pregătirea credincioşilor pentru Postul Mare. Această pregătire trebuie făcută cu mult discernământ, cu multă măsură, cu smerenie creştină, cu rugăciune neîncetată şi cu iertare adevărată, a arătat ierarhul. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.