SITUAȚIE DE URGENȚĂ: Un copil de 1 an și 2 luni cu arsuri de gradul II a fost transportat la București cu un elicopter SMURD

SITUAȚIE DE URGENȚĂ: Un copil  de 1 an și 2 luni cu arsuri de gradul II a fost transportat la București cu un elicopter SMURD

 Un copil de un an și două luni din Rona de Sus a fost dus de urgență sâmbătă dimineața la Spitalul Municipal Sighet cu arsuri de gradul II și III pe jumătate din suprafața corpului. Într-un moment de neatenție al bunicii, copilul a fost opărit cu apă.

Fetița a fost adusă la Secția de Primiri Urgențe din Cadrul Spitalului municipal într-o stare gravă. Din cauza arsurilor pe care le avea pe o suprafață mare din corp, medicii au decis ca aceasta să fie transportată de urgență la Spitalul de arși din București.

“În jurul orei 9:30 dimineața ne-a fost adus un copil în vâstră de un an și două luni cu arsuri de gradul II și III pe aporximativ  50% din suprafața corprorală. Treptat starea copilului s-a agravat, motiv pentru care a necesitat să fie intubat, inclusiv medicul anestezist ne-a dat o mână de ajutor  în acest sens. Ulterior s-a luat legătura cu Centrul de arși din București și a fost transferat. În momentul transferării copilul a fost stabil hemodinamic și respirator nu prezenta nici nu fel de complicații”, a arătat Petru Craus, medic specilist la CPU Sighet.

”Datorită gravității cazului, medicul care s-a ocupat de el a decis ca acesta să fie transportat de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul de arși din Capitală,” a arătat Alexandru Oros, managerului Spitalului Municipal Sighet.

Medicii sunt rezervați în ceea ce privește evoluția stării copilului, primele 72 de ore fiind esențiale pentru el.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.