Situația traficului la frontieră și fapte ilegale în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la granița cu Ungaria și Bulgaria, atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare în țară. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. De asemenea, reprezentanții I.T.P.F. Oradea, I.T.P.F. Sighetu Marmației  sunt în contact permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 58.700 de persoane şi 21.000 de mijloace de transport (4.200 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 37.500 de persoane cu 11.600 mijloace de transport.

În această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii Poliției de frontieră, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă, punctele de trecere şi “frontiera verde” din țară, poliţiştii de frontieră au constatat  49 fapte ilegale, 23 infracţiuni şi 26 contravenţii săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.
Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 444.200 lei;
Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 25.600 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.