Situația la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației în 29 martie
În data de 29 martie, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 851 persoane și 204 autoturisme. Din cele 851 persoane, 506 persoane sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat la granița județului Maramureș cu Ucraina, în data de 28 martie, cinci cetățeni ucraineni care au trecut din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, respectiv a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Aceștia au fost depistați pe direcția localităților de frontieră Câmpulung la Tisa, Lunca la Tisa și Valea Vișeului. Toți cetățenii ucraineni, bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 45 de ani, au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
Pompierii maramureșeni au transportat trei persoane cu autospeciala din dotare, însoțiți de jandarmi, de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș. Alte 15 persoane au fost transportate, însoțite de jandarmi, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde s-au deplasat cu trenul la București.

În data de 29.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 55.752 de persoane, dintre care 8.261 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 8,3% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.523 cetăţeni ucraineni (în crestere cu 11,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.952 cetăţeni ucraineni (crestere cu 4,4%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 29.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 578.828 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.