Situația la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației în 23 martie

În data de 23 martie, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 1044 persoane și 128 autoturisme. Din cele 1044 persoane, 818 persoane sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat la granița județului Maramureș cu Ucraina, în data de 22 martie, șase cetățeni ucraineni, bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, care au trecut din Ucraina în România, atât prin apa râului Tisa, cât și în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, respectiv a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Toți cetățenii ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Pompierii maramureșeni au transportat șapte persoane cu autospecialele din dotare, însoțiți de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș. Alte 17 persoane au fost transportate la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde s-au deplasat cu trenul la București.

Pompierii maramureșeni au transportat 10 persoane cu autospecialele din dotare, însoțiți de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș. Alte 38 persoane au fost transportate, însoțite de jandarmi și voluntari, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la București. De asemenea, echipajul medical de prim-ajutor a transportat cu unitatea mobilă SMURD două persoane din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații medicale.

În data de 23.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 54.217 de persoane, dintre care 8.910 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,1% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.855 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 5,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.692 cetăţeni ucraineni (scădere cu 17,9%).

De la declanșarea acestei crize, până la data de 23.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 527.553 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.