Situația la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației în 18 aprilie

În data de 18 aprilie, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 816 persoane și 117 autovehicule. Din cele 816 persoane, 602 sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil sau de protecție temporară în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

În data de 17 aprilie, polițiștii de frontieră au depistat cinci persoane, cetățeni ucraineni, care au trecut frontiera ”verde” din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău. Aceștia au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Pompierii maramureșeni au transportat o persoană cu autospeciala din dotare, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, însoțită de un jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. Alte patru persoane au fost transportate, însoțite de un voluntar, în Municipiul Baia Mare, unde au fost cazate la căminul Centrului Universitar Nord din Baia Mare. De asemenea, cinci persoane au fost transportate, însoțite de un voluntar, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București.

În data de 18.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 76.939 de persoane, dintre care 6.602 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,1% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.733 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 1%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 976 cetăţeni ucraineni (scădere cu 26%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 18.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 743.951 cetăţeni ucraineni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.