VIDEO | Sistemul de iluminat public din municipiul Sighetu Marmației va fi modernizat

Sistemul de iluminat public din municipiul Sighetu Marmației va fi modernizat printr-un proiect de finanțare depus la Administrația Fondului pentru Mediu. Astfel pe mai multe străzi din oraș vor fi montate aparate noi de iluminat cu tehnologie LED.

Cererea de finanțare cu titlul “Modernizare sistem iluminat public în orașul Sighetu Marmației, Maramureș” a fost depusă prin Programul AFM privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public în sesiunea 24 iulie – 22 septembrie 2020. Urmare a respingerii în primă fază și ulterior a depunerii contestației de către echipa de proiect, în ședința Comitetului de Avizare al AFM din 28 iunie 2021, proiectul a fost declarat aprobat, cu un punctaj tehnic maxim.

”Valoarea totală a proiectului este de 1.385.805,08 lei și prevede montarea a 935 de aparate noi de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem de telegestiune punct luminos pentru aparatele de iluminat de 65 W, respectiv un sistem de dimare pentru restul aparatelor de iluminat. În prezent, în municipiul Sighetu Marmației funcționează un sistem de iluminat public învechit, cu randament optic scăzut prin comparație cu tehnologia LED și un consum ridicat de energie electrică. În urma implementării investiției se va realiza o economie de energie de minim 84%”  a explicat primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan.

Străzile care urmează a benefia de noile aparate sunt: Avram Iancu, Piața Ioan Mihalyi de Apșa, Piața Libertății, Bogdan Vodă, Piața 1 Decembrie 1918, Unirii, Dragoș Vodă, Traian, Basarabia, Piața 22 Decembrie, Iuliu Maniu, Gării, Titulescu, Nicolae Grigorescu, Mihai Viteazu, Alexandru Ivasiuc, Tudor Vladimirescu, Eroilor, Independenței, Gheorghe Doja, Gheorghe Șincai, Mihai Eminescu și Ștefan cel Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.