Sistem de culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor, în fața școlii Nicolae Iorga din Baia Mare

Miercuri, 17 ianuarie, s-a dat în folosință în premieră pentru Baia Mare sistemul de culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor, în fața școlii Nicolae Iorga la intrarea dinspre strada George Coșbuc.

În acest culoar părinții pot opri pentru scurt timp mașina, aproximativ 30 secunde, să își lase sau să își ia copilul de la școală.

Pe aceste culoare, oprirea este interzisă, excepție făcând zilele de sâmbătă, duminică și vacanțele.

Scopul este acela de a crește gradul de siguranță a copiilor și în același timp pentru ca traficul rutier să nu mai fie blocat când părinții își iau sau aduc copiii la școală. Pentru aceste culoare s-au desființat 9 locuri de parcare, dar care totuși vor putea fi folosite la sfârșit de săptămână și în perioadele de vacanță.

Facem apel la înțelegere din partea părinților, pentru a folosi aceste culoare strict în sensul în care au fost concepute, doar pentru debarcarea / îmbarcarea pasagerilor, astfel acest spațiu putând fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind totodată și la fluidizarea traficului rutier. Părinții care aleg să își conducă copiii până la intrarea în unitatea de învățământ sunt rugați să oprească / staționeze în alte locuri în care aceste manevre sunt permise.
 Menționez că după o perioadă de test, acest sistem va fi implementat și la alte unități de învățământ din municipiu, iar când vremea va permite, vom marca/vopsi culoarul cu o culoare distinctă, pentru a face și mai vizibil linia dedicată”, a declarat Pap Zsolt István, viceprimar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.