Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș va cere în instanță suspendarea ordinului privind echivalarea doctoratului

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) anunță că va înainta Curții de Apel Cluj o cerere de suspendare a executării Ordinului Ministrului Educației nr. 3993/ 2021 care se referă la cadrele didactice care și-au echivalat gradul didactic I cu titlul științific de doctor anterior datei de 1 iulie 2017.

De la apariția ordinului, la nivel sindical s-au făcut mai multe demersuri în vederea anulării acestei dispoziții.

”Prin încălcarea principiului neretroactivității legii, practic Ministerul Educației vatămă în drepturile lor legale membrii de sindicat – personal didactic de predare care, anterior intrării în vigoare a Legii – cadru nr. 153/ 2017 – în baza legislației aplicabile la momentul obținerii titlului științific de doctor și-au echivalat titlul științific de doctor cu gradul didactic I, în condițiile expres prevăzute de legislația aplicabilă la momentul obținerii titlului științific de doctor”, a arătat Ioana-Simina Prodan (foto), consilier juridic al SLI MM.

Liderilor de sindicat din județ le-au fost transmise deja modelele de documente de care SLI MM are nevoie pentru demararea acestei acțiuni în instanță pentru membrii de sindicat cărora le-a fost tăiat sporul de doctorat. Termenul pentru depunerea documentelor la SLI MM este 10 august 2021.  Acest demers în instanță se face doar pentru membrii SLI MM.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.