SIMULARE BACALAUREAT:Elevii de clasa a XI-a și a XII-a susțin proba obligatorie a profilului

SIMULARE BACALAUREAT:Elevii de clasa a XI-a și a XII-a susțin proba obligatorie a profilului

 Elevii din clasele a XI-a și a XII-a sunt așteptați să susțină miercuri proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.
Rezultatele la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.
Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.
"Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizează MENCȘ.
Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de Bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.
"Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)", mai afirmă reprezentanții MENCȘ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.