SIGHET:Temperaturile caniculare îi adună pe sigheteni pe malul râului Iza pentru o baie răcoroasă

SIGHET:Temperaturile caniculare îi adună pe sigheteni pe malul râului Iza pentru o baie răcoroasă

Căldura insuportabilă şi temperaturile extrem de ridicate din aceste zile i-a determinat pe tot mai mulţi sigheteni să iasă pentru o baie răcoroasă. Petru cei care nu îşi permit să meargă în staţiuni râul Iza le oferă acelaşi răsfaţ. Zona cascadei de lângă Podul Puşcopod este asaltată zilnic de zeci de persoane care după programul încărcat de la serviciu vin în această zonă pentru o oază de răcoare.

Cu toate că în zonă scăldatul nu este recomandat, cei care vin aici spun că o fac de ani de zile şi că nu există pericol deoarece apa nu este adâncă. Aleg acest loc pentru că mulţi dintre ei nu-şi permit să meargă în staţiuni, mai ales în timpul săptămânii.
"Unde altundeva să mergem?" spune dezamăgită o sigheteancă care ne-a mărturisit că vine aproape zilnic la râul Iza.
Există totuşi şi o parte unde apa depăşeşte nivelul capului, zonă în care cei care adoră senzaţiile tari experimentează sărituri de la înălţime. Marginea podului ţine loc de trambulină, însă doar cei care ştiu bine să înoate se încumetă la astfel de sărituri, conştiienţi fiind de pericolul la care se expun. Cei care fac astfel de sărituri sunt în special tinerii care le-au mai experimentat şi în anii trecuţi.
    Atât cât vor mai fi tmperaturi caniculare şi zile calde, sighetenii vor veni la râul Iza pentru o oază de răcoare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.