VIDEO | Sighetenii s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor Alessiei

Sighetenii s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor Alessiei, copila de un an și trei luni, imobilizată la pat de o cruntă boală, amiotrofie musculară spinală. În urma târgului de caritate organizat în Sighet, s-a strâns suma de 10.000 de euro, bani ce vor ajunge în contul fetiței, pentru ca aceasta să poată avea o șansă la o viață normală.

În această toamnă voluntari din toată țara s-au mobilizat și au organizat târguri în 18 orașe ale țării, unde, în medie, s-au strâns între 20.000-60.000 lei din vânzări. Un astfel de târg, cu vânzare, a avut loc și în Sighetu Marmației, sâmbătă,3 octombrie, în Parcul Central, la inițiativa Asociației ”Suntem Vocea Lor” și a mai multor oameni de bine din Sighet, ONG-uri și administrația publică locală. Mulți au fost cei care au venit și au achiziționat produse sau au donat bani pentru a susține cauza Alessiei.

”A fost extraordinar, un sentiment de nedescris și că sa fie complet și răsplătită munca de azi, anunțam că s-a strâns suma de 37.580 lei+ 710 euro+10 lire+10 grivini.

Alessia ne-a unit într-un mod atât de strâns, încât nu cred că vom putea vreodată dezlega acest nod strâns cu atâta iubire, implicare, răbdare și prietene. În spatele acestor zile se ascund multe ore de muncă. Uneori aveam impresia că nu vom răzbi, dar SPERANȚA pentru mai bine în ceea ce privește sănătatea micuței Alessia, ne-a ținut puternici și dornici să luptăm pentru pașii micuței.

Am luptat și am reușit! Împreună am reușit!!!! Vestea cea mai bună e că: ne-am promis să nu ne oprim aici. Vom continua să luptăm oricând, oricât, pentru oricine are nevoie!

Zilele acestea am întâlnit oameni minunați! Pe unii îi știam, pe alții i-am cunsocut la acest minunat eveniment, dar interesant a fost, ca ne comportam ca și cum ne-am fi cunoscut de o veșnicie. Asta mi-a plăcut enorm! Am fost ca o familie care lupta pentru propriul copil… A fost de-a dreptu genial! ”, Ionița –Viorica Opriș, președinta Asociației ”Suntem Vocea Lor”.

Și la târgul de produse tradiționale ce a avut loc duminisă, 4 octomrbie, s-a strâns suma de 7161 lei, tot pentru cazul Alessiei. În total, în țara noastră, sunt diagnosticați cu amiotrofie musculară spinală zeci de copii.O țară întreagă este alături de Alessia în drumul ei către obținerea celui mai scump tratament din lume, Zolgensma. S-a dovedit științific că această boală răspunde pozitiv la un tatament care constă într-un vaccin foarte scump. Tratamentului salvator costă 2.100.000 de dolari, la care se adaugă cheltuielile de spitalizare. O suma imensă, pe care tânăra mamă nu ar fi reușit să o strângă vreodată, fără ajutor . Strângerea de fonduri a început în urmă cu 10 săptămâni, iar până acum s-a reușit strângerea sumei de 1.733.120 dolari. Pe pagina de facebook există și un grup destinat acestui caz umanitar ”Împreună pentru Alessia”. Un caz similar, a fost rezolvat pentru micuțul Noel, care avut nevoie de suma de 2,4 milioane de dolari. Mai mult decât atât, Asociatia pentru micuțul Noel” strânge fonduri acum pentru Alessia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.