VIDEO | Sigheteanul Liviu Bute, șef la IGPF

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, și-a dat demisia și a cerut să se pensioneze. El a spus că a luat decizia din motive personale. Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție, sigheteanul Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Poliţiei de Frontieră, chestorul Liviu Bute a absolvit cursurile Şcolii de ofiţeri Arad, ulterior ale Facultăţii de Mecanică, Universitatea din Timişoara. El are un master în drept administrativ.

„Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a informat, joi, Biroul de presă al MAI.
Potrivit Mediafax Bute a ocupat mai multe funcţii în cadrul Poliţiei de Frontieră, la începtul carierei, însă timp de 5 ani, acesta a fost ofiţer specialist în cadrul D.G.I.P.I.-S.I.I.P.I. Maramureş, fostul „Doi şi-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0215). La solicitarea lui Ioan Buda, care a demisionat de la șefia Poliției de Frontieră din motive personale, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a aprobat cererea de demarare a formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.