VIDEO | Sigheteanca Liana Sas, voluntar în Cuba, în cadrul mișcării misionare ”Puncte Inima”

În Biserica Catolică există o mişcare misionară numită „Puncte Inima”, recunoscută în România prin Episcopia din Alba-Iulia. Mișcarea are misiunea în 20 de ţări şi funcţionează prin voluntariat. Parte din această mișcare de voluntariat este și tânăra sigheteancă Liana Sas.

Aceste misiuni oferă tinerilor, care simt nevoia să se dăruiască lui Cristos, șansa de a descoperi cum pot să dăruiaască un an din viaţa lor pentru alţii, într-o casă „Puncte Inimă” din lume.

Puncte-Inimă a fost fondată în anul 1990 de către părintele Thierry de Roucy, care a fost superior general al Congregaţiei „Slujitorii lui Isus şi ai Mariei”. Este o mişcare catolică de compasiune şi de mângâiere pentru copiii şi persoanele cele mai neglijate. În primăvara anului 2000 a fost recunoscută ca Asociaţie Privată a Credincioşilor.

Puncte-Inimă doreşte să ofere tinerilor care vor să răspundă la chemarea lui Dumnezeu posibilitatea de a trăi – cel puţin un an de zile – în sânul unei mici comunităţi, într-un cartier defavorizat din lume (din România sau din străinătate).

Liana Sas, o tânără din Sighetu Marmației e parte din această misiune de voluntariat de ani buni. Acum se află în Cuba.

Acești tineri încearcă să fie un refugiu de afecţiune şi de iubire pentru copiii lipsiţi de iubire, ascultându-i atât pe ei cât şi pe familiile lor, să lege legături de prietenie şi de încredere, vizitând oameni marginalizaţi, părăsiţi şi suferinzi,  să fie o punte între viaţa de stradă şi parohie, între stradă şi operele de caritate care există în jurul lor. Mii de tineri fac parte din această mișcare misionară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.