Sighetean reținut pentru înșelăciune și abuz de încredere

Polițiștii Secției 2 Poliție Bogdan Vodă au dispus ieri măsura reținerii unui bărbat de 38 de ani din Sighetu Marmației,  sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și abuz de încredere.

În 24 aprilie polițiștii au fost sesizați prin plângere, de către o femeie de 72 de ani din Bogdan Vodă, cu privire la faptul că în timp ce se afla în fața porții de acces în curte a fost abordată de un bărbat care căuta o casă de vânzare în localitate. Victima i-a relatat bărbatului că are și ea o casă de vânzare și au ajuns la un acord în schimbul unei sume de bani. Bărbatul a solicitat și a primit de la persoana vătămată, suma de 4.000 lei, reprezentând taxa ce urmează a fi achitată către notar. Persoanele în cauză s-au deplasat cu un taxi pe raza municipiului Sighetu Marmației, pentru a încheia documentele în fața unui notar public, iar la un moment dat, bărbatul a solicitat taximetristului să oprească, pentru a-și ridica documentele de la domiciliu și a plecat într-o zonă necunoscută fără să se mai întoarcă.

În 29 aprilie, bărbatul a fost identificat pe raza comunei Bogdan Vodă, iar în urma controlului corporal asupra  acestuia a fost găsită suma de 3.071 lei, sumă ce a fost ridicată de polițiști.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 29 aprilie 2023, bărbatul a indus în eroare și o femeie din Ieud, prin faptul că i-a promis acesteia că îi donează material lemnos și o sobă confecționată din teracotă, solicitându-i pentru transport și obținerea documentației de transport aferentă materialului lemnos suma de 3000 lei pe care persoana vătămată a achitat-o.

Bărbatul urmează să fie prezentat instanței cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.