SIGHET:Concertul sustinut de grupul vocal Anatholis a cucerit publicul sighetean

SIGHET:Concertul sustinut de grupul vocal Anatholis a cucerit publicul sighetean

In organizarea cluburilor Rotary şi Rotaract, concertul sustinut de grupul vocal Anatholis a cucerit publicul sighetean. Pe scena de la George Enescu au rasunat sambata seara acorduri din celebrele arii compuse de Verdi, Rossini, Bizet sau Mozart.  Grupul, format din cinci solisti ai Operei Nationale din Cluj Napoca,  a reusit un spectacol de exceptie, aplaudat in picioare de melomanii care au umplut sala la refuz. Despartirea a survenit abia dupa  patru bis-uri, solistii felicitand la randul lor publicul sighetean care i-a primit cu atata caldura.    

 
Grupul Anatholis a fost fondat în 1995 de actualul coordonator, tenorul Florin Pop. Alături de acesta mai fac parte din grup: baritonul Nistor Bogdan, tenorul Gelu Moldovan şi mezzo-soprana Alexandra Hordoan, acompaniaţi la pian de Cristian Kosa.  Toţi membrii grupului sunt absolvenţi ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima şi în prezent solişti ai Operei Naţionale din Cluj-Napoca, având o vastă experienţă scenică. Grupul vocal Anatholis şi-a început activitatea concertistică în anul 2005, participând la evenimente corporate, dar şi la gale de binefacere şi concerte în aer liber. Sambata seara s-a aflat in mijlocul sigehtenilor, fiind primit de o sala plina de spectatori. 
Evenimentul dedicat atât tinerilor participanţi la întâlnirea regională Rotaract cât şi sighetenilor dornici de-a se delecta cu remarcabile creaţii din repertoriul clasic al muzicii de operă şi operetă a oferit clipe memorabile publicului.
Solistii au interpretat fragmente din arii célèbre, cunoscute si fredonate de ce care iubesc muzica clasica. În repertoriul Grupului Vocal Anatholis putem regăsi arii şi duete celebre din opere şi operete, canzonete, precum şi alte piese muzicale din creaţia clasică românească şi internaţională.
Duetele au fost cele mai apreciate de publicul sighetean care a rasplatit cu ropote de aplauze prestatia artistilor.
Momentele de la finalul concertului au starnit si zambete in randul invitatilor. Solistii si-au dovedit talentul nu doar in interpretarea celebrelor arii, dar si a unei piese gustate de publicul mai tanar : Gangsta’s Paradise.
Inainte de a parasi scena au oferit sighetenilor o interpretare inedita a unei piese din repertoriul folcloric local.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.