Sighetencele care au devenit mame pe parcursul anului 2014 s-au dovedit a fi reticente faţă de gimnastica prenatală. Chiar dacă aceasta are o serie de beneficii pentru viitoarele mămici, pe parcursul întregului an doar 5 femei au experimentat acest gen de mişcare înainte de momentul naşterii.
În municipiul Sighetu Marmaţiei, deocamdată gimnastica pre şi postnatală nu se bucură de popularitate, gravidele fiind destul de rezervate în a lua parte la astfel de şedinţe de mişcare.
“Pe parcursul anului trecut, am observat că mămicile sunt destul de reticente în ceea ce priveşte serviciile noi de gimnastică pre şi post natală, dar în schimb am avut câteva solicitări şi femeile au fost mulţumite de rezultatele obţinute”, a menţionat kinetoterapeutul Kristian Kalmar.
Numărul gravidelor care au practicat acest gen de gimnastică pe parcursul anului trecut a fost mic.
“Undeva la cinci persoane, nu mai mult, însă acestea au fost serioase şi chiar şi-au dorit să facă această treabă şi să experimenteze cum e această gimnastică pre şi postnatală”, a punctat specialistul.
Exerciţiile de gimnastică prenatală pot să fie începute după primul trimestru de sarcină şi pot continua chiar şi până înainte de momentul naşterii, beneficiile acestor sesiuni de mişcare pentru gravide fiind multiple.
„Primul beneficiu ar fi că se lucrează musculatură şi astfel ea se tonifică, plus că acest gen de gimnastică ajută la flexibilitatea corpului, circulaţia sanguină se uşurează, mai ales cea periferică cu care au probleme mămicile, cărora le apar umflăturile la gleznă, mâini. Pe parcursul gimnasticii prenatale se pune accentul şi pe respiraţie, un element foarte important în momentul naşterii”, a explicat kinetoterapeutul Kristian Kalmar.
După ce au devenit mame, sighetencele care doresc să revină la silueta iniţială dar şi să-şi menţină tonusul muscular se pot întoarce în sala de antrenament chiar alături de bebeluşi pentru a lua parte la şedinţe de gimnastică postnatală.
“Este indicat ca după o lună şi jumătate, 6 săptămâni, mămica să reia cursurile de gimnastică postnatală, dacă doreşte. În intervalul de 6 săptămâni, mama se recuperează după sarcină şi după naştere”, a conchis kinetoterapeutul.
Şedinţele de gimnastică pre şi postnatală sunt indicate să fie practicate de două ori pe săptămână, cu o zi pauză între sesiunile de mişcare, iar preţul unei şedinţe de o oră este de 20 de lei.
Stiri de actualitate:
FOTBAL: Naționala U19 debutează astăzi la EURO, cu Muntenegru
BAIA SPRIE: Un picnic altfel de Ziua (Inter)națională Impact
LANSARE DE CARTE: În căușul veacului. Scriitori în Maramureș – autoare Florica Bud
COLONIA PICTORILOR: Festivalul Internațional de Film Très Court 2025
HANDBAL: Transfer egiptean la Minaur
AJOFM MARAMUREȘ: Minibursa locurilor de muncă în domeniul comerțului en-gros
SIGHETU MARMAȚIEI: Gazda semnării acordului de parteneriat „Alianța Regională pentru Reconstrucția Ucrainei”
TÂRGU LĂPUȘ: Elevi în drumeție alături de jandarmii montani
VITAL: Întrerupere a furnizării apei potabile vineri, 13 iunie în localitatea Lăpușel și Bozânta Mică
MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE: Lansarea publică a proiectului Geoparcul UNESCO Gutâi-Maramureș
REZULTATELE concursului profesional al Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă
CAMPANIE DE COLECTARE deșeuri electrice în Baia Mare, vineri, 13 iunie
ZAHORÁNSZKI BRIGITTA: Un pas important pentru dezvoltarea comunei Câmpulung la Tisa
START CONCURS BATRA 2025 – Un reper pentru arhitectura contemporană
PAP ZSOLT ISTVÁN: A fost semnat contractul de execuție pentru obiectivul „Casa Minaur”
COMPETIȚIE: Câștigătorul etapei județene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență
VITAL: Întrerupere a furnizării apei potabile joi, 12 iunie în localitatea Săsar și Ocoliș
AJOFM: Locuri de muncă disponibile în Maramureș
BAIA MARE: Intervenție pentru salvarea unei persoane căzute în puțul liftului
SIGHET: Viitoarele mămici sunt reticente la gimnastica prenatală

Lasa un raspuns