SIGHET: Tabăra BUCURIEI: Peste 150 de copii participă zilnic la Tabăra de vară organizată de Fundaţia Madre Colomba şi Asociaţia Fraţi Minori Capucini

SIGHET: Tabăra BUCURIEI: Peste 150 de copii participă zilnic la Tabăra de vară organizată de Fundaţia Madre Colomba şi Asociaţia Fraţi Minori Capucini

 Tabăra de vară organizată de Fundaţia Madre Colomba şi Asociaţia Fraţi Minori Capucini dedicată copiilor care provin din familii defavorizate este în plină desfăşurare. Peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani participă zilnic la cursuri de engleză, italianaă, joacă teatru, pictează, fac modelaje şi origami, cântă la chitară, la flaut şi dansează în cerc, dansul bucuriei şi al prieteniei. Este o tabără a bucuriei, exclamă părintele Eugen Giurge, membru al Ordinului Fraţi Minori Capucini, atunci când e întrebat care e atmosfera în mijlocul copiilor.

Călăuziţi de povestea “King Fu Panda ”şi sloganul “Puterea Ta este în inima ta”,copiii petrec clipe memorabile în cadrul Taberei “O vară împreună”iniţiată de Fundaţia Madre Colomba şi Asociaţia “Fraţi Minori Capucini” . Activităţile cu caracter practic desfăşurate în cele patru ateliere de lucru manual îi învaţă lucruri utile şicopiii se bucură de rezultatele obţinute. Într-un atelier se împletesc brăţări din aţă, în altul se pictează pe farfurii şi se desenează măşti, în altul se pregătesc cutii pentru cadouri, în timp ce alţii fac lebede prin tehnica origami. 
Sunt foarte concentraţi, atenţi la instrucţiunile voluntarilor. Rezultatele le aduc zâmbete pe faţă. E o joacă, un mod plăcut pentru petrecerea tipului. Socializează, învaţă să lucreze în echipă, să împartă materialele cu care lucrează, să aprecieze munca celuilalt.
În timp ce muncesc de zor împărţiţi pe grupuri, pe holurile instituţiei “Madre Colomba, un miros ademenitor le stârneşte pofta de mâncare. La 12:00 fix se serveşte masa, dar nu înainte de a se întâlni toţi în curtea instituţiei, unde se aşează în cerc şi se porneşte distracţia. 
“Este o tabără a bucuriei aici. Copiii au ocazia să înveţe multe lucruri noi, care le vor fi utile în viaţă. Fac lucru manual, activităţi practice. Încercăm să transmitem bucurie în inima fiecărui copil,  să se ataşeze mai mult de sentimentele de prietenie respect şi iubire pentru semenii lor”, a declarat părintele Giurge Eugen, membru OFM Capucini. 
Tabăra rămâne deschisă până în data de 9 august. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.