SIGHET: Sesiune de comunicări pe teme de etnografie şi folclor la Muzeul Maramureşului din Sighet

SIGHET: Sesiune de comunicări pe teme de etnografie şi folclor la Muzeul Maramureşului din Sighet

 In cadrul festivalului Marmaţia 2011  la Muzeul Maramuresului a fost organizata astazi o  sesiune de comunicari pe teme de etnografie si folclor. La eveniment au fost prezenti oameni de cultura din municipiul nostru, dar si invitati din toate colturile tarii. 

Evenimentul cultural s-a bucurat de prezenta unui public numneros, atat oameni de cultura ai Sighetului cat si invitati speciali precum Alexandru Sofonea profesor doctor universitar in cadrul Academiei Romane, Stefan Maris de la Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare Maramures, Ioan Marchis director la Directia pentru Cultura Maramures, Ioan Botos, presedintele Uniunii Regionale a Romanilor din Transcarpatia,  dar si Pierre Dutron, presedintele Asociatiei Prietenii Muzeului Maramuresului. Scriitoarea Stela Covaci prezenta si ea la eveniment a evocat memoria marelui poet Nicolae Labis.
Evenimentul a fost organizat de Muzeul Maramuresului in parteneriat cu Consiliul Local si Primaria Sighet, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National Maramures, Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare din Maramures. Prima parte a sesiunii s-a incheiat printr-un cadou muzical oferit de Mariuca Verdes.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.