SIGHET: Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal e plină e copii care suferă de viroze

SIGHET: Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal e plină e copii care suferă de viroze

Aproape toate locurile de spitalizare de la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Sighet sunt ocupate în aceste zile de copii care suferă de viroză respiratorie sau bronşită. Numărul internărilor a crescut în ultima săptămână, medicii pediatri confruntându-se cu zeci de cazuri de copii care au necesitat internare. Cadrele medicale recomandă părinţilor să fie foarte atenţi la starea de sănătate a micuţilor şi să-i ducă în cel mai scurt timp la medic, pentru a se evita complicaţiile ulterioare.
Doar două locuri de spitalizare mai sunt disponibile la secţia de pediatrie de la Spitalul Municipal Sighet. Mai mult de 30 de copii se află sub tratament şi supraveghere medicală în această perioadă.
„Sunt foarte mulţi copii internaţi în această perioadă. Astăzi avem 33 de copii în secţie din 35 de locuri disponibile. Putem spune că am rămas aproape fără locuri pentru spitalizare”, a precizat şefa secţiei de pediatrie, medicul Maria Hanţig.
Cei mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie suferă de forme severe de viroză respiratorie sau bronşită, aceste afecţiuni fiind foarte răspândite în această perioadă a anului.
„Viroza respiratorie este foarte frecventă în această perioadă la fel şi bronşiolitele. Mai ales la copiii mici e frecventă bronşiolita şi de regulă în aceste cazuri se recomandă internare în secţia de pediatrie.Numărul zilelor de internare depinde şi de vârsta copilului dar şi de condiţiile de acasă, dacă mama continuă tratamentul care i se recomandă. În general e nevoie de aproximativ 5 zile de internare”, a explicat medicul pediatru.
Primele semne care ar trebui să îi alarmeze pe părinţi ar fi febra, tusea şi respiraţia dificilă a micuţilor. În astfel de situaţii starea de sănătate a copiilor trebuie neapărat evaluată de către un medic.
„Dacă nu se prezintă cu copilul la medic din timp, bronşiolitele se pot complica, mai ales la sugari, şi se poate ajunge la insuficienţă respiratorie cu stare gravă a copilului”, a conchis şefa secţiei de pediatrie, medicul Maria Hanţig.
Cadrele medicale îi sfătuiesc pe părinţi să renunţe la administratea tratamentelor după ureche, întrucât mai ales în cazul copiilor pot apărea complicaţii foarte grave şi reacţii adverse la anumite medicamente administrate fără prescripţia unui specialist.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.