Aproape toate locurile de spitalizare de la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Sighet sunt ocupate în aceste zile de copii care suferă de viroză respiratorie sau bronşită. Numărul internărilor a crescut în ultima săptămână, medicii pediatri confruntându-se cu zeci de cazuri de copii care au necesitat internare. Cadrele medicale recomandă părinţilor să fie foarte atenţi la starea de sănătate a micuţilor şi să-i ducă în cel mai scurt timp la medic, pentru a se evita complicaţiile ulterioare.
Doar două locuri de spitalizare mai sunt disponibile la secţia de pediatrie de la Spitalul Municipal Sighet. Mai mult de 30 de copii se află sub tratament şi supraveghere medicală în această perioadă.
„Sunt foarte mulţi copii internaţi în această perioadă. Astăzi avem 33 de copii în secţie din 35 de locuri disponibile. Putem spune că am rămas aproape fără locuri pentru spitalizare”, a precizat şefa secţiei de pediatrie, medicul Maria Hanţig.
Cei mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie suferă de forme severe de viroză respiratorie sau bronşită, aceste afecţiuni fiind foarte răspândite în această perioadă a anului.
„Viroza respiratorie este foarte frecventă în această perioadă la fel şi bronşiolitele. Mai ales la copiii mici e frecventă bronşiolita şi de regulă în aceste cazuri se recomandă internare în secţia de pediatrie.Numărul zilelor de internare depinde şi de vârsta copilului dar şi de condiţiile de acasă, dacă mama continuă tratamentul care i se recomandă. În general e nevoie de aproximativ 5 zile de internare”, a explicat medicul pediatru.
Primele semne care ar trebui să îi alarmeze pe părinţi ar fi febra, tusea şi respiraţia dificilă a micuţilor. În astfel de situaţii starea de sănătate a copiilor trebuie neapărat evaluată de către un medic.
„Dacă nu se prezintă cu copilul la medic din timp, bronşiolitele se pot complica, mai ales la sugari, şi se poate ajunge la insuficienţă respiratorie cu stare gravă a copilului”, a conchis şefa secţiei de pediatrie, medicul Maria Hanţig.
Cadrele medicale îi sfătuiesc pe părinţi să renunţe la administratea tratamentelor după ureche, întrucât mai ales în cazul copiilor pot apărea complicaţii foarte grave şi reacţii adverse la anumite medicamente administrate fără prescripţia unui specialist.
Stiri de actualitate:
FOTBAL: Naționala U19 debutează astăzi la EURO, cu Muntenegru
BAIA SPRIE: Un picnic altfel de Ziua (Inter)națională Impact
LANSARE DE CARTE: În căușul veacului. Scriitori în Maramureș – autoare Florica Bud
COLONIA PICTORILOR: Festivalul Internațional de Film Très Court 2025
HANDBAL: Transfer egiptean la Minaur
AJOFM MARAMUREȘ: Minibursa locurilor de muncă în domeniul comerțului en-gros
SIGHETU MARMAȚIEI: Gazda semnării acordului de parteneriat „Alianța Regională pentru Reconstrucția Ucrainei”
TÂRGU LĂPUȘ: Elevi în drumeție alături de jandarmii montani
VITAL: Întrerupere a furnizării apei potabile vineri, 13 iunie în localitatea Lăpușel și Bozânta Mică
MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE: Lansarea publică a proiectului Geoparcul UNESCO Gutâi-Maramureș
REZULTATELE concursului profesional al Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă
CAMPANIE DE COLECTARE deșeuri electrice în Baia Mare, vineri, 13 iunie
ZAHORÁNSZKI BRIGITTA: Un pas important pentru dezvoltarea comunei Câmpulung la Tisa
START CONCURS BATRA 2025 – Un reper pentru arhitectura contemporană
PAP ZSOLT ISTVÁN: A fost semnat contractul de execuție pentru obiectivul „Casa Minaur”
COMPETIȚIE: Câștigătorul etapei județene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență
VITAL: Întrerupere a furnizării apei potabile joi, 12 iunie în localitatea Săsar și Ocoliș
AJOFM: Locuri de muncă disponibile în Maramureș
BAIA MARE: Intervenție pentru salvarea unei persoane căzute în puțul liftului
SIGHET: Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal e plină e copii care suferă de viroze

Lasa un raspuns