Sighet: Rromii reacţionează la măsurile luate de Vital

Sighet: Rromii reacţionează la măsurile luate de Vital

 Problema sistarii apei la restatieri a ajuns si la cei care locuiesc in blocul 2 din cartierul Cuza Voda. Rromii care traiesc in blocul respectiv sfideaza regulile unei societati normale, in care fiecare plateste ce consuma. Astfel, in timp ce multor sigheteni le-a fost taiata apa potabila din cauza rau platnicilor, rromii care locuiesc in blocul 2 din cartierul Cuza Voda pretind sa beneficieze de toate serviciile fara insa as achita datoriile. Ei au plasat un car cu lemne pe caminul de apa din fata blocului, de care au legat un caine fioros pentru a fi siguri ca nimeni nu se va apropia de caminul cu apa. 

Reprezentantii Vital s-au deplasat ieri la blocul 2 pentru a sigila caminul de apa, insa au fost intampinati de un caine rottweiler pus de paza de catre locatarii blocului. Astazi, cel care se autoproclama reprezentantul rromilor din Maramures, Gheorghe Ghiulai, s-a intalnit cu comunitatea de rromi care locuieste in acest bloc si le-a promis ca situatia lor va fi rezolvata, acesta urmand sa aiba o intalnire la Baia Mare cu reprezentantii societatii furnizoare de apa din Sighet.
Desi Ghiulai promite ca locatarii acestui bloc isi vor plati restantele, insa esalonat, acestia declara ca nu au de unde, deoarece sunt saraci si fara venituri. Astfel acestia sfideaza sighetenii carora le-a fost deja taiata apa din cauza datoriilor si inventeaza tot felul de forme de intimidare.
Unii locatari ne-au invitat sa le filmam locuintele, pentru a arata Sighetului in ce conditii isi duc existenta, fara curent electric si fara apa, deoarece conductele sunt fisurate si risca sa-si inunde vecinii.Reamintim insa faptul ca acest bloc de locuinte a fost reabilitat din bani publici cu cativa ani in urma, iar locatarii in scurt timp au reusit sa-l aduca din nou in conditii jalnice. 
Contactati telefonic reprezentantii societatii Vital nu recunosc nici o calitate a celui care se autodenumeste reprezentantul rromilor si spun ca nu au fost solicitati la discutii de nici un reprezentant al acestei etnii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.