Sighet: Reţea de apă şi canalizare de 21,6 milioane de euro

Sighet: Reţea de apă şi canalizare de 21,6 milioane de euro

21,6 milioane de euro. Atât va investi Societatea Vital în reţelele de apă şi canalizare din municipiul Sighetu Marmaţiei. Modernizarea sistemului de alimentare cu apă este realizată din fonduri europene, în folosul cetăţeanului. În cadrul acestor lucrări, în Sighet urmează să fie reabilitaţi 24 de kilometri de reţele de distribuţie şi transport a apei dar şi reţelele de canalizare.

Din investiţia de 120 de milioane de euro din cadrul programului de reabilitare şi de extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş, municipiului Sighetu Marmaţiei îi sunt rezervate investiţii în valoare de 21,6 milioane de euro. Extinderea reţelei de distribuţie a apei dar şi reabilitarea acesteia sunt doar câteva dintre lucrările care se derulează în acest moment în Sighetu Marmaţiei. "Pe componente de lucrări am putea aminti extinderea reţelei de distribuţie a apei pe 20 de kilometri, reabilitarea reţelei de distribuţie a apei pe 12 kilometri, reabilitarea reţelei de transport a apei pe 14 kilometri. În ceea ce priveşte reţelele de canalizare, aproape 33 de kilometri de extindere de reţea de canalizare, reabilitări de reţele de canalizare pe 4,3 kilometri", a declarat Radu Micle, director comunicare S.C. VITAL S.A.

În cadrul programului de reabilitare şi de extindere a infrastructurii de apă în municipiul Sighetu Marmaţiei mai sunt prevăzute reabilitarea staţiei de epurare, a staţiei de pompare dar şi achiziţionarea unor instalaţii de monitorizare, atât a apei cât şi a canalizării. "Este o investiţie extrem de complexă pe care societatea comercială Vital împreună cu comunităţile beneficiare grupate în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, intenţionează să o realizeze prin lansarea documentelor de atribuire, potrivit procedurilor specifice pentru selectarea constructorilor. Avem 12 contracte de lucrări dintre care două sunt alocate pentru aceste investiţii extrem de importante şi de valoare mare din Sighetu Marmaţiei", a adăugat Radu Micle. Investiţia de 120 de milioane de euro este cea mai mare investiţie în servicii publice realizată după anii 90 în judeţul Maramureş.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.