SIGHET: Proiecte, perspective şi prezentarea principalelor repere în evoluţia asociaţiei Bruna Schwyz la aniversarea a 20 de ani de activitate a asociaţiei

SIGHET: Proiecte, perspective şi prezentarea principalelor repere în evoluţia asociaţiei Bruna Schwyz la aniversarea a 20 de ani de activitate a asociaţiei

20 de ani de activitate a sărbătorit azi Asociatia Crescatorilor de Taurine “Bruna –Schwyz”, printr-o  adunare Festiva  organizată în Sala Transist a Primăriei Sighet. La eveminetul care a debutat la 12:00 in sala Primariei Sighetul Marmatiei au participat specialisti de pe Vaile Mara, Iza, Cosau, Tisa, Viseu precum si invitati de la institutiile judetene si locale de profil.
Adunarea a fost structurată în  trei părţi principale. Este vorba de adunarea de bilanţ în care s-a făcut o trecere în revistă a principalelor repere în evoluţia asociaţiei. În partea a doua a întâlnirii s-a făcut o scurtă prezentare a proiectului “Bruna de Maramureş, conservarea biodiversităţii, a tradiţiei şi conservarea bunăstării” pe care l-au câştigat de curând cu Fondul Global de Mediu,  iar în partea a treia a avut loc un schimb de opinii, un dialog punctual pe subiecte care îi interesează direct pe crescătorii de animale vizavi de oportunităţile pe anul 2012, în raport cu proiectele pe care aceştia le elaborează în sectorul creşterii animalelor şi în special a Brunei de Maramureş.
Dorel Codrea, prşedintele Asociaţiei Bruna Schwyz,  a susţinut în cadrul adunării de azi o prezentare a elementelor care vor susţine evoluţia asociaţiei, şefii de instituţii prezenţi în sală au prezentat lucrări despre problemele pe care le întâmpină crescătorii de animale, iar inginer Găină Veronica, în calitate de Director al proiectului“Bruna de Maramureş, conservarea biodiversităţii” a prezentat obiectivele acestui proiect.
Asociaţia Bruna Schwyz este prima de acest gen din Maramureş şi una dintre primele la nivel de ţară. Este prima asociaţie din România care are o revistp proprie, “Bruna”, apărută în 1995. În 1999 au făcut prima paradă  de taurine în centrul municipiului. În 2002 a deschis prima făbricuţă de lapte care aparţine unei asociaţii, tot în 2002 au devenit membrii unei structuri europene, membrii Federaţiei Europene pentru rasa Brună ca reprezentant al României, iar în 2009 au organizat în premieră pentru zona noastră o Conferinţă Naţională pe probleme de ameliorare  a Rasei Brune, prima Întrunire a Comitetului Director a Federaţiei Europene a avut loc în Sighetu Marmaţiei.
Membrii cu vechime ai Asociatiei au fost premiati cu diplome si pachete aniversare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.