SIGHET: Piaţa imobiliară din Sighet îşi revine încet,încet. Există cerere mare pentru apartamentele noi, casele rămân în continuare un lux

SIGHET: Piaţa imobiliară din Sighet îşi revine  încet,încet. Există cerere mare pentru apartamentele noi, casele rămân în continuare un lux

 Piata imobiliara din Sighet  se dezgheata incet, incet.  Dupa 3 ani de pauza, sighetenii incep sa-si achizitioneze o locuinta cu mai multa incredere . In topul preferintelor se afla apartamentele, fie ele noi sau second hand.  Insa, pentru cei mai multi dintre noi, casele mai fac si acum parte din categoria bunurilor de lux . 

Este de notificat faptul ca sighetenii prefera apartamentele noi. Beneficiile sunt de necontestat, iar preturile accesibile. In comparatie cu apartamentele vechi, costructiile noi beneficiaza de izolatie exterioara, dar si intre etaje. Preturile apartamentelor difera in functie de suprafata apartamentului si pornesc de la 35.000 euro pentru un apartament cu 2 camere si ajung pana la 47.000 euro pentru  apartamentele cu 3 camere. In medie, pretul ar fi de 500 euro mp.  Trebuie sa precizam ca designul  interior al blocurilor noi include incusiv living.  Apartamentele noi beneficiaza de toate facilitatile: gaz, apa si canal si garaj.
Totusi criza ii determina pe sigheteni sa opteze pentru apartamentele mai mici care sunt si mult mai accesibile ca pret. 
De cealalta parte, cei care nu isi permit un apartament nou, opteaza pentru unul vechi. Vasile Hodor, proprietarul unei agentii imobiliare din Sighet,  ne-a declarat ca anul acesta, piata imobiliara din Sighet s-a mai dezghetat, insa nu s-a ridicat la nivelul celei din 2007. La apartamentele vechi preturile variaza in functie de zona si utilitati. Un apartament cu doua camere, dintr-o zona centrala, cu toate utilitatile, poate ajunge la 30.000 euro.  La garsoniere preturile sunt ceva mai accesibile. Acestea pot ajunge pana la 20.000 de euro.
 Cei cu dare de mana pot opta pentru achizitionarea unei case. Insa sunt foarte putini sigetenii care isi permit un asemenea lux.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.