SIGHET: Peste douazeci de membrii de la 12 filiale ale Asociatiei Surzilor din Romania au participat la Concursul National “Surzii creatori de frumos”

SIGHET: Peste douazeci de membrii de la 12 filiale ale Asociatiei Surzilor din Romania au participat la Concursul National “Surzii creatori de frumos”

 Peste douazeci de membrii de la 12 filiale ale Asociatiei Surzilor din Romania au participat in acest sfarsit de saptamana la Sighet la Concursul National “Surzii creatori de frumos”. La toate cele patru sectiuni, pictura, arta fotografica, arta literara, arta populara si caricatura, talentul concurentilor a uimit comisia de jurizare. Momentul decernarii premiilor a adus un zambet pe fata tuturor participantilor, bucuria exprimata de ei fiind totodata si o rasplata pentru eforturile depuse de organizatori.

Crin Antonescu, Regele Mihai, Mona Lisa sunt doar cateva dintre personajele creionate cu acuratetea unui fin caricaturist in lucrarile concurentilor. Au surprins prin lucratura delicata si sensibila goblenurile, picturile si lucrarile de arta populara. Crina Mihai, presedintele Asociatiei Surzilor din Sighet ne-a informat ca sighetenii au mai participat la astfel de concursuri, obtinand chiar un loc doi la nivel national.Lucrarile au fost expuse in sala de expozitii din  cadrul Muzeului Maramuresului din Sighetu Marmatiei, sectia Etnografie. Talentul “creatorilor de frumos ”l-a determinat pe primarul Ovidiu Nemes, prezent la eveniment sa declare ca Dumnezeu i-a inzestrat cu har, ajutandu-i sa compenseze deficientele de auz cu o sensibilitate pentru frumos, cu calitati morale si artistice rar intalnite.Printre invitaţi s-a numărat si Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, care, la randul sau a ramas impresionat de realizarile concurentilor si a promis ca se va apropia mai mult de problemele cu care se confrunta Asociatia Surzilor din Romania, vorbind de egalitatea de sanse si promovarea valorilor din randul acestei categorii de persoane.

 Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Mihail Grecu a multumit organizatorior pentru reusita evenimentului si a felicitat toti participantii.
Juriului, format din primarul Ovidiu Nemes, consilierul local Dana Onita Ivascu si artistul Cristina Solea,  i-a revenit misiunea deloc uşoară de a desemna câştigătorii acestei ediţii. Toti au primit diploma de participare, iar castigatorilor le-au fost inmanate diplome personalizate, in functie de categoria la care au participat. Solidaritatea de care au dat dovada de fiecare data cand a fost anuntat un castigator, fiind aplaudat si imbratisat de colegi a incarcat si mai mult atmosfera de un sentiment de profunda emotie.
Abia trecuti de acest cconcurs, membrii asociatiei sighetene se si gandesc la concursul de frumusete de anul viitor, in care isi pun mari sperante ca vor adduce pentru Sighet noi premii valoroase. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.