SIGHET: Personalul de la unităţile şcolare din Sighet s-a văzut nevoit să apeleze la varianta completării cererilor de mână pentru inscrierile pentru clasa o si clasa I

SIGHET: Personalul de la unităţile şcolare din Sighet s-a văzut nevoit să apeleze la varianta completării cererilor de mână  pentru inscrierile pentru clasa o si clasa I

Agitaţie mare şi  discuţii aprinse în prima zi de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I.  Softul educaţional creat pentru a facilita înregistrarea cererilor depuse de părinţi la unităţile şcolare s-a blocat încă de la primele ore ale dimineţii. Personalul de la unităţile şcolare s-a văzut nevoit să apeleze la varianta completării cererilor de mână şi introducerea ulterioară a datelor în aplicaţia informatică.
Oficialul ministerial a afirmat că în cursul nopţii au fost două căderi de tensiune, respectiv la ora 2.00 şi la ora 4.00, "din cauza cărora s-a spart hardul", ceea ce a generat blocarea sistemul informatic. Acesta a fost nefuncţional până în jurul orei 12:00, cauzând în unele unităţi şcolare probleme în derularea procesului de înregistrare a cererilor de înscriere.  Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, consideră că ministrul Educaţiei ar trebui să-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru înscrierea în clasa pregătitoare, subliniind că aceasta este o "greşeală impardonabilă".
În condiţiile date  personalul de la unităţile şcolare din Sighet s-a văzut nevoit să apeleze la varianta completării cererilor de mână şi introducerea ulterioară a datelor în aplicaţia informatică. Încă de la primele ore ale dimineţii, personalul abilitat de la unităţle şcolare din oraş a fost pregătit cu cereri listate, care au fost completate de mână de către părinţi. La şcoala George Coşbuc din localitate s-a reuşi în prima zi de înscrieri 14 copii pentru clasa I şi 13 copii pentru clasa pregătitoare.Prima etapă a înscrierilor are loc în intervalul 5 – 16 marie, când vor fi depuse cererilor de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie. A doua etapă a înscrierii este în perioada 20 – 27 martie, când vor fi completate cererile de către părinţii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere.A treia etapă va fi în intervalul 23 – 25 martie, când are loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie..

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.