SIGHET: Participare mare la Festivalul de datini ucrainene

SIGHET: Participare mare la Festivalul de datini ucrainene

 Ucraineni stiu si vor sa pastreze traditia. Cu acest scop si in acest an s-a desfasurat a XIX-a editie a Festivalului de Colinde, Datini si Obiceiuri de Iarna. Intr-un peisaj mirific de iarna pe centrul municipiului au defilat 22 de grupuri de colindatori veniti din tara, dar si de dincolo de Tisa.

Manifestarea a debutat cu Sfanta Liturghie oficiata de preotul Lauruc Nicolae si preotul Lauruc Marius la biserica ortodoxa, dupa care a urmat parada grupurilor de colindatori, veniti din Suceava, Botosani, Caras Severin, Tulcea, Satu Mare, Timis, Iasi Viseu de Sus, Valea Viseului, Repedea, Ruscova, Rona de Sus, Poienile de sub Munte, Bistra, Crasna Viseului, Bocicoiu Mare, Remeti, Craciunesti, Lunca la Tisa, dar si doua grupuri venite din Ucraina.
Festivalul de Datini s-a bucurat si de prezenta unor oficialitati precum Vasile Timis secretar de stat in Ministerul Culturii, deputatul Stefan Buciuta presedintele UUR Maramures, prefectul Sandu Pocol, senatorul Gheorghe Mihai Barlea si Miroslav Petretchi presedintele Uniunii Ucrainenilor din Maramures. ,,Ne bucuram de faptul ca am reusit sa ducem traditia mai departe cu acest festival. A debutat in anul 1993 si iata ca astazi a capatat o amploare deosebita”, declara Miroslav Petretchi.
Festivalul de Datini si Obiceiuri la Ucraineni s-a incheiat in jurul orei 15:00 dupa ce fiecare grup de colindatori a avut ocazia sa prezinte un scurt moment artistic la Sala Studio.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.