SIGHET: Ovidiu Nemeş a transmis un mesaj de la mitingul din Oradea tuturor sighetenilor

SIGHET: Ovidiu Nemeş a transmis un mesaj de la mitingul din Oradea tuturor sighetenilor

Aproape 1000 de maramureşeni s-au alăturat mitingului anti Băsescu organizat aseară la Oradea. La manifestarea de ieri au participat cei mai importanţi lideri ai coaliţiei aflate la putere: Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, dar şi o serie de alţi lideri de frunte ai Uniunii Social Liberale, ai Guvernului şi Parlamentului. Autocarele microbuzele si masinile au plecat din toate colturile Maramuresului, insa punctele de intalnirea au fost municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei.
Participanţii la miting au fost în special militanţi ai USL din Bihor dar şi din mai multe judeţe din nord-vestul ţării, fiind vizibile pancarde care anunţau activişti din Alba, Cluj, Arad, Maramureş sau Satu Mare. Aproximativ 8.000 de persoane s-au strâns la mitingul de la Oradea. Au purtat pancarte cu numele localităţilor şi judeţelor de unde provin, cu mesaje precum "DA la referendum", "A minţit, demite-l", "Dă-l afară pe Băsescu". Antonescu a fost aplaudat de mulţime la urcarea pe scenă.“Am fost în opoziţie şi am rezistat atunci când a fost mai greu, atunci când frica i-a cuprins pe oameni” a spus la un moment dat Antonescu.
În aplauzele paricipanţilor la miting, Victor Ponta a ţinut să le amintească acestora că „vara asta singura melodie a românilor este jos Băsescu!”. Ponta le-a mai spus participanţilor la miting că îşi doreşte ca „după ce va fi demis, Băsescu să nu dispară după Udrea, Boc, Blejnar şi după ceilalţi hoţi pe care i-a ţinut în braţe ci să răspundă în faţa legii pentru ce a făcut poporului român”.
La miting au mai participat Relu Fenechiu, Ovidiu Silaghi, Ecaterina Andronescu.
Un autocar cu 50 de persoane din Sighet s-a alăturat tuturor delegaţiilor din Ardeal.Printre aceştia s-au aflat şi Preşedintele Consiliului Judeţean Zamfir Ciceu şi Primarul Sighetului Ovidiu Nemeş. Ovidiu Nemeş a reuşit să transmită sighetenilor câteva impresii la cald, intrând aseară în direct cu realizatorul emisiunii “Referendum – DA sau NU!” “Am simţit din partea celor prezenţi o dorinţă de a se prezenta la vot şi acesta este un drept câştigat. În 1989 mulţi tineri şi-au pierdut viaţa pentru a câştiga acest drept. Eu consider că a incuraja lumea să meargă la referendum este o datorie civică pe care trebuie s-o îndeplinim toţi cei implicaţi în politică, iar a spune oamenilor să nu meargă la vot este o înfrânare a ceea ce s-a petrecut în 1989. Eu cred şi nu doar eu, ci majoritatea românilor că acei tineri nu au murit degeaba în 1989. Sper ca fiecare exerciţiu democratic de vot să se bucure de prezenţa românilor, deci mă aştept să vină lumea la vot. Sighetenii ar trebui să dea un exemplu în acest sens pentru că avem nevoie de un guvern USL de normalitate. Numai astfel putem să construim ceea ce ne-am propus. În haosul creat de Băsescu caracterizat de veşnice scandaluri, nimeni nu se apleacă spre proiectele noastre”a spus edilul local, Ovidiu Nemeş ,prezent la mitingul din Oradea.
Preşedintele TNL Alexandru Oros, prezent şi el în delegaţia USL Maramureş ne-a informat că la miting s-a scandat mesajul general pe care USL îl are la nivel naţional despre regimul Băsescu. Pe scena improvizată la Oradea au fost expuse toate motivele pentu care USL cere electoratului să se prezinte la vot pentru a înlătura preşedintele suspendat  şi să spună “DA” duminică. Întrebat dacă va veni electoratul la vot, Alexandru Oros ne-a răspuns “Sperăm să vină pentru că avem nevoie ca lumea să înţeleagă că România poate lua  un alt curs istoric în urma referendumului de duminică. Preşedintele suspendat traian Băsescu a spus că  dacă mai mulţi români vor vota împotriva lui decât au fost cei care l-au ales,  atunci el va pleca. De aceea e important ca românii să vină în număr cât mai mare la vot duminică. “
Manifestanţii au fluierat în semn de susţinere, au făcut zgomot cu vuvuzele şi au aplauat prezentarea liderilor USL.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.