SIGHET: Lumina Invierii de la Ierusalim a sosit la Poliţia de Frontieră

SIGHET: Lumina Invierii de la Ierusalim a sosit la Poliţia de Frontieră

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă, sâmbătă, in jurul orei 24 cu un avion special, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de Delegaţia Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul. Lumina Sfanta a ajuns si pe aeroportul din Baia Mare, iar in Sighetu Marmatiei a fost adusa de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighet, Radu Lungu.
Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române au trimis delegaţi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor. De la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", avionul special a dus Lumina Sfântă la Suceava, Cluj-Napoca, Satu Mare, Baia Mare şi pentru clerul şi credincioşii din partea de nord a ţării. La aeroportul din Baia Mare, Lumina Sfanta a fost preluata de Preasfintia sa Iustin Sigheteanul si predata mai apoi pentru a ajunge la Sighet purtatorului de cuvant al Politiei de Frontiera.
In municipiul nostru Lumina Sfanta a sosit la biserica din cadrul Politiei de Frontiera cu mult dupa miezul noptii, insa credinciosii au asteptat cu rabdare si evlavie acest moment. Dupa sfintirea cosurilor cu bucate, fieacre crestin s-a intor acasa cu bucuria Invierii in suflet dar si cu speranta ca Lumina Sfanta adusa de la Ierusalim, ii va insoti pe tot parcursul anului si le lumina casele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.