SIGHET: La multi ani de 1 Decembrie!!!

SIGHET: La multi ani de 1 Decembrie!!!

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita si la nivel local. La Sighetu Marmatiei manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie au debutat la ora 10 la Sala George Enescu, unde a inceput Adunarea Solemnă “1 Decembrie 1918”.
In cadrul manifestarii vor tine alocutiuni si discursuri personalitatile si oficialitatile orasului nostru. Primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja a fost prima care a transmis mesajul sighetenilor dedicat sarbatoririi a 93 de ani de la Marea Unire din 1918.
Participantii acestei adunari vor putea asculta si mesajul directorului Muzeului Maramuresului prof. Gheorghe Todinca. Alaturi de sigheteni la aceasta manifestare este prezent si viceprimarul municipiului Ovidiu Nemes care va avea si el un mesaj special dedicat Zilei Nationale.
Dupa aceasta intalnire, participantii s-au indreptat catre momumentele istorice unde s-au depus coroane si jerbe de flori in memoria celor care s-a jertfit pentru intregirea tarii. Evenimentul a continuat pe scuarul Curtea Veche unde s-a incins o hora, asta dupa ce ansamblurile folclorice Titiana a Scolii de Arta Cheorghe Chivu din Sighet si Mugurelul de la Clubul copiilor au sustinut fiecare cate un moment folcloric. Anul acesta din pacate criza s-a simtit si in acdrul acestui eveniment, participantii nu au primit farfuria traditionala de fasole si carnati, asa cum se proceda in anii trecuti.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.