SIGHET: Gropile făcute de lucrătorii de la Berg Sistem Gaz pentru branşamente stau neastupate uneori chiar cu săptămânile

SIGHET: Gropile făcute de lucrătorii de la Berg Sistem Gaz pentru branşamente stau neastupate uneori chiar cu săptămânile

 De la începutul anului, Berg Sistem Gaz a realizat în Sighet peste 200 de noi instalaţii. Asta se poate vedea la tot pasul prin oraş, acolo unde s-au făcut săpături de către angajaţii firmei furnizoare de gaz şi nu au fost astupate conform înţelegerii contractuale pe care societatea o are cu administraţia publică locală. Urmele săpăturilor pentru instalarea racordurilor trebuie remediate imediat după ce lucrarea a fost recepţionată, însă se întâmplă să treacă săptămâni până când problema este rezolvată.

Pe parcursul lucrărilor de instalare a noilor branşamente, angajaţii societăţii furnizoare de gaz metan au întâmpinat o serie de probleme legate de calitatea solului.
„Solul e foarte afânat,  cu nisip pietros şi când avem lucrări de branşament cu traversări de stradă se realizează foate greu forajul. Solul are o structură foarte rea şi se surpă foarte uşor aceste foraje, cel mai des  întâmpinăm greutăţi la băgarea tuburilor de protecţie pentru branşamente sau conducte. Pentru că întâmpinăm probleme cu solul,  solicităm clemenţă, să ne permită să spargem solul”, sune Daniel Lupu, director Berg Gaz.
Serviciul Public de Gospodărire Urbana relizează lucrări de plombare şi asfaltare în oraş şi solicită firmei distribuitoare de gaz să acopere zonele în care se efectuează săpături pentru introducerea racordurilor, conform înţelegerii stabilite. 
„După execuţia lucrărilor, societatea Berg Gaz acoperă şanţurile cu piatră, lăsând o grosime de aproximativ 5 centimetri pentru plombare. Când au o sumă de lucrări terminate ne trimit comenzi pentru a interveni cu asfaltare. Ceea ce se vede în oraş, acele lucrări neterminate nu sunt din vina noastră, a celor de la Urbana”, menţionează inginerul Vasile Pârja.
„E adevărat, nu e datoria celor de la Urbana să acopere şanţurile săpate de noi. Noi trebuie să astupăm terasamentul, facem o gaură şi trebuie s-o asfaltăm, dar noi nu avem staţie de asfaltare, astfel că facem o comandă către Urbana să asfalteze. Asta se întâmplă  după ce se face recepţia lucrării şi punerea în funcţiune a branşamentului”, precizează Daniel Lupu, directorul Berg Gaz.
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.